08 MayHoe dansen verhoogt je zelfvertrouwen

Dansen vereist vertrouwen, maar wist je dat dansen bouwt je zelfvertrouwen op en naast de dansvloer?

Wil je meer zelfvertrouwen, nieuwe vrienden maken, vinden dat nieuwe relatie of misschien verbeteren van je sociale leven? U kunt al deze en nog veel meer te bereiken door regelmatig danslessen. Leren om te dansen geeft je meer zelfvertrouwen, bouwt uw vaardigheden en kan een compleet nieuwe sociale kring voor u openen zonder de druk van gekunstelde speed dating of het ongemak van blind dates.

dancing

Het is bekend dat de dansers zijn meer vertrouwen, lopen groter en zijn zich meer bewust van hun lichaam dan niet-dansers. Ze besteden aandacht aan hun conditie en hebben ze de neiging om gezonder voedsel te eten. Na een paar danslessen, ook al heb je gewoon kan beginnen om de basis onder de knie zult u het gevoel dat je zelfvertrouwen groeit als je je vooruitgang. Het spreekt voor zich dat een goede dosis van aanmoediging helpt ook, omdat het vaak je vooruitgang boekt, ook als het misschien geen zin in.

Sociale partner dansen, (bijvoorbeeld salsa, ballroom, schommel en moderne jive) heeft vele voordelen waarvan er een het bouwen van uw zelfvertrouwen als danser. Vergeet dansen alleen bij een club, waar, als je niet al een uitstekende danser kan je onhandig voelen, zelfs als je houdt van dansen. Waarom niet leren om samen te dansen op je favoriete club geluiden in plaats daarvan?

Partner dansen zonder partner?

Een van de grote dingen over een moderne jive dansles is dat je niet nodig om een ​​partner te wonen en te genieten. Voor alleenstaanden, gaan naar een dansles alleen is de eerste van vele grote stappen. Je bent niet helemaal zeker wat te verwachten of zelfs als je doet het juiste ding. Je bent bang dat iedereen gaat beter dan je bent en dat je zult opvallen. U kunt zelfs bang dat iedereen zal worden partnered behalve jij. Dus het bijwonen van uw eerste dansles ondanks je angsten is een enorme stap in de richting van het opbouwen van vertrouwen. Je hebt bewezen bij jezelf dat “U kunt het doen.”

Stel een aantal doelen voor uw dansen

Kunnen mensen nemen danslessen aan vertrouwen en een van de beste manieren waarop je kunt beginnen is om 2 set verhogen – 3 dans doelen. Dansen vergt enige inzet dus nadenken over wat je wilt bereiken en afvinken je doelen wanneer je ze bereikt. Je krijgt een enorme boost zelfvertrouwen alleen maar door dit te doen.

Als uw doel is om eruit te komen van het huis meer en ontmoet nieuwe mensen maken dit uw doel in plaats van “het vinden van een date.” Gaan om iets nieuws te leren en gewoon open voor het maken van nieuwe vrienden en het leren om een ​​groot dancer.You zult versteld staan ​​hoeveel mensen die je ontmoet bij elke moderne jive dansles, en zelfs als je niet aan een speciaal iemand , zult u veel plezier een gemeenschappelijke liefde voor dans te delen hebben.

Je zult nooit alleen dansen in een moderne jive dansles

Als dat niet een partner om te gaan dansen met een zorg dit is geweldig nieuws voor je. Ik ging naar mijn allereerste moderne jive dansavond op mijn eigen en keek nooit terug. Omdat iedereen wordt gedraaid tijdens de les bent u verzekerd te ontmoeten en te dansen met overal 7-10 verschillende mensen elke week, dus als je naar de les bent gekomen alleen zul je nooit het gevoel buitengesloten. Iedereen krijgt om te dansen met iedereen, ongeacht of ze zijn gekomen met een partner. Dit helpt uw ​​dansen en zorgt voor de grote sociale sfeer in de klas. Hoe meer mensen je danst met de beter je wordt op dansen en hoe sneller je zelfvertrouwen groeit.

Wat als ik fouten maak?

Een van de grootste zorgen van de beginner dansers is dat iedereen naar ze te kijken en vaststellend hun fouten. Immers, dansen voor mensen die we niet kennen zet de schijnwerpers op ons.

Goed nieuws! Mensen zijn meestal niet kijken beginners. Ze zijn meestal kijken naar de betere dansers voor tips om hun eigen dansen te verbeteren. Ze begrijpen het maken van fouten is een essentieel onderdeel van het leren om te dansen en zijn veel meer kans om u te feliciteren voor uw inspanningen. Ze zijn geweest waar je bent. Zo ontspannen en plezier hebben.

Elke mogelijkheid aangrijpen om te dansen

Alle moderne jive danslessen beginnen met een beginners les, gevolgd door een “freestyle” sessie, gevolgd door een Intermediate sessie, dan meer freestyle dansen. In de moderne jive “freestyle” is gewoon een ander woord voor de praktijk en het is een groot deel van de avond. Het doen van de dansles alleen is niet genoeg. Om uw dansen vertrouwen dans te bouwen in de freestyle oefensessie elke week, vooral als je een beginner bent. Omdat iedereen danst met iedereen in de freestyle, zal je dansen met verschillende mensen elke week en als je dat doet je zult merken dat je meer en meer vertrouwen, zowel in jezelf en je vaardigheden.

Vraag anderen om te dansen

Beginner dansers hebben de neiging om te kijken naar de betere dansers en denk dat twee dingen.

1. Dat men zal hen vragen om te dansen, omdat ze nieuwe en 2. Dat ze niet zou kunnen vragen iedereen om te dansen

Zelfvertrouwen genoeg om mensen te vragen om te dansen (of je bent een dame of een man) is een groot deel van de moderne jive dansavonden. Ladies vragen jongens te dansen zo vaak als jongens vragen de dames, in tegenstelling tot wat je zou kunnen vinden in clubs en zelfs wat meer formele dansen klassen.

Bij een moderne jive vindt u dat beginners worden aangemoedigd om de betere dansers vragen om met hen dansen. Het is een van de snelste manieren om te leren. Dus, maak vraagt ​​iemand aan een van je doelen te dansen. Je voelt je zelfvertrouwen groeien in de tijd.

Wat als ik vragen en ze nee zeggen?

Bij een moderne jive dansles “Wil je dansen?” wordt over het algemeen beantwoord met een “Ja, ik zou wel willen,” 99% van de tijd.

Natuurlijk, als iemand die net het afwerken van een dans of het nemen van een korte pauze, hun adem te komen na een aantal dansen, zitten of zittend uit een nummer kunnen ze de volgende dans suggereren plaats. Maar in tegenstelling tot in een club waar een dame zelden zou vragen voor een dans, of een jongen je afvragen of het vragen om een ​​dans: openbare belachelijk of kunnen worden genomen op de verkeerde manier, vragen om een ​​dans op moderne jive is de norm welke geslacht doet het . Dames, als je een dans, gewoon vragen voor een.

Als je een beginner bent en je moed hebt uitgerukt om nog twee mensen te vragen om elke week te dansen (grote kans dat ze je toch vragen) feliciteer jezelf, omdat je het podium hebt ingesteld voor grote vooruitgang die op zijn beurt bouwt je zelfvertrouwen. En met nieuwe mensen toetreden elke week zul je niet een beginner voor lang zijn en kan hetzelfde doen voor anderen.

Dansen is een van de beste manieren om uw vertrouwen in elk gebied van je leven op te bouwen. dus:

Neem de eerste stap – ga naar een dansles, probeer dan een moderne jive klasse onder andere Set 2-3 doelen en vraag een leraar om u te helpen deze te bereiken.

Wees bereid om te lachen om je fouten en leren van hen maken dansen in de freestyle op moderne jive uw hoogste doel elke week.

Vraag anderen om te dansen in de freestyle – zelfs als je net begonnen. Gewoon zeggen dat je wilt de bewegingen oefenen.

Plegen en wees geduldig met jezelf.

Of het nu een salsales, swing lessen, ballroom of een moderne jive dansles krijg je van hen wat je inch Met tijd, een groot leraar, aanmoediging, een gevoel voor humor, en oefen je zult zien dansen zal wonderen voor uw vertrouwen.

No comments

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment